Om Håbo Buss

Håbo Buss grundades 1990 och allt började med Mats, Ingela, två små skolbussar och ett avtal med kommunen. Lite smått började det köras kvällar och helger och efterfrågan på en större buss ledde till en mindre ökning av bussantalet. Två man på tre bussar kan vara svårt – och sakta gav det ena det andra och företaget växte. Idag har vi i koncernen runt 35 bussar och 50 chaufförer!

Håbo Buss hjärta ligger i Åby, Övergran strax utanför Bålsta. Här ligger huvudkontoret och det stora bussgaraget. Turistbussar och skolbussar huserar här och vi kör skolbuss för Sigtuna och Upplands-Bro kommuner. Turistbussarna kör i hela mälardalen, men den mesta trafiken ligger i Stockholm.

Vi har köpt upp några företag genom åren för att få en bredare marknad och ett starkare företag. 2003 köpte vi Stockholms äldsta privatägda bussbolag, Stures Busstjänst.

I mars 2005 köpte vi Knivsta Buss (grundat 1945) som fortfarande drivs i sina gamla lokaler i Knivsta. Här har vi skolbusstrafik och helturistbussar för transfer och dagsturer.

I Augusti 2010 välkomnade vi Julita Buss in i koncernen med sitt breda reseprogram och sedan Januari 2011 äger Håbo Buss även Botkyrka Buss. Ragnesands Trafik köptes i januari 2012 och 2014 tog vi över Resekompaniet, som såldes vidare våren 2024. Hösten 2015 kom Interbus in i koncernen, men såldes av igen under 2020.

Vi vill satsa på känslan av ett mindre företag trots att vi är större och vill hålla en personlig och nära relation till våra kunder. Det är därför viktigt för oss att du som kund har en egen kontaktperson, vars styrka är att känna just ditt företags behov.

Läs våra kvalitets och miljöpolicy dokument här. Klicka på länken för att se PDF versioner av dokumenten.
KvalitetspolicyMiljöpolicy

Rulla till toppen