Gruppresor med Buss

Gruppresor med buss

Att resa som större sällskap är någonting som ofta ger minnen för livet och som dessutom ger alla en chans att lära känna varandra lite bättre. Det kan handla om företag, det kan handla om bröllop, det kan handla om att man som släkt bestämmer sig för att resa tillsammans: ju fler – desto bättre.

Men, frågan är hur man ska resa snarare än vart man slutligen ska ta vägen. Vi anser att Sverige är värt att uppleva. Det gör vi av några skäl som grundas i att vi har ett extremt vackert land där naturen är varierande – men alltid inbjudande och vacker – och där en resa utomlands idag bör ske mindre frekvent. Vi är inte på något sätt missunnsamma; anledningen till varför vi säger det handlar om miljön. Ska man flyga så kommer också miljön att ta skada och genom att istället välja andra alternativ så visar man också vägen. Ett aktivt ställningstagande som är bra för oss alla.

Gruppresor i Sverige är således vår rekommendation och det vi ytterligare tänkte tipsa om är att dessa bör ske med buss. Gruppresor med buss är nämligen det absolut bästa sättet att resa. Dels så är det bra för miljön, dels så är det komfortabelt, det är säkert, det är prisvärt och det öppnar upp för en mer personlig resa. Skulle ni välja en gruppresa med tåg till olika städer så är ni bundna till att skaffa andra färdmedel då ni väl är framme.

En gruppresa med en buss däremot – det innebär att ni hela tiden kan ta er vart ni vill, när ni vill och samtidigt ha extremt roligt längs vägen. Det finns möjligheter att stanna längs vägen, man kan göra avstickare och man kan snabbt ändra planerna om någonting extra intressant skulle dyka upp.

Spelar det någon roll hur stor gruppen är?

Bussar kommer i varierande storlekar och det spelar egentligen ingen roll hur stor sällskap det handlar om. Man kan hyra buss för såväl 25 personer som för 15 stycken. Det senare brukar emellertid vara den absolut minsta storleken på ett sällskap för att det ska löna sig rent ekonomiskt; där kan exempelvis minibussar vara en bättre lösning då det kommer till mindre grupper och sällskap.

Om ni ska hyra en buss för 30 personer så bör ni tänka på en sak: det må finnas bussar i varierande storlekar, men det finns inte hur många som helst. Ett råd är därför att ni bokar buss på ett så tidigt stadie som möjligt. Det brukar dels ge er den buss ni behöver och dels också till ett betydligt bättre pris.

Om vi ytterligare skulle ge tips kring vad man ska tänka på så är det utrustning och bekvämlighet. Tänk på vad ni behöver. Wi-fi kan vara att föredra, videoutrustning är det definitivt, bekväma säten som går att justera och högtalarsystem bör finnas. Även klimatanläggning är att föredra – oavsett om resan ska ske under sommaren eller under vintern. Toalett behöver vi väl inte nämna?

Säkerheten är viktig. Även om chauffören är skicklig så finns det andra fordon längs vägarna. Lyssna därför på instruktionerna och tänk på att de stolar som har säkerhetsbälten också ska användas för det syftet. Man sitter bekvämt även om man är fastspänd i en buss.

Rulla till toppen