Företagsresor med Buss

Företagsresor med buss

Företag över hela Sverige, stora såväl som lite mindre brukar ofta använda sig av två stycken morötter i syfte att stärka moralen och skapa mer trivsel hos de anställda. dels så har vi julmiddagen där man avrundar ett arbetsår genom att äta god mat tillsammans. Den andra moroten handlar ofta om att få alla på fötter igen efter en semester och där en kick-off äger rum.

Här skiljer sig företag sig åt från varandra; vissa bjuder på middag, andra bjuder på en upplevelse, ett tredje företag genomför någon typ av teambuilding medan ett fjärde kanske bjuder till med en resa till en annan stad – eller land. Naturligtvis är budgeten avgörande i vad man kan hitta på.

Men, även med en stramare budget så kan det sista alternativet genomföras. Man kan åka iväg på en väldigt prisvärd resa genom att välja rätt färdmedel. Företagsresor som sker med buss är det överlägset billigaste alternativet – och faktiskt det bästa.

Företagsresor med buss har många fördelar

Varför är då företagsresor med buss så bra och hur kan en sådan vara bättre än att resa med exempelvis flyg? Vi skulle säga att det finns många anledningar till varför det är bättre att hyra buss som företag – men här är några snabba skäl:

  • Det är miljövänligare. Bussen släpper ifrån sig avsevärt mycket mindre avgaser än vad ett flyg gör. Här handlar det inte om snålhet – för att nå klimatmålen så måste flygandet minskas dramatiskt. Att hyra buss som företag är att statuera exempel, att sätta ner foten och visa vägen för andra. Om ett företag gör detta så är det också troligt att ett annat företag i samma stad väljer att beställa buss för sin resa. Ringar på vattnet. Tåg då? Det är helt klart ett bra alternativ sett ur ett miljöperspektiv; men där finns andra nackdelar såsom priset och en ständig oro över att ens komma fram i tid.
  • Gruppen mår bättre. Man kommer nära varandra genom företagsresor med buss – särskilt om det handlar om längre sträckor. Det går att umgås, man får möjlighet att lära känna varandra på ett mer personligt plan och man kan dessutom använda högtalarsystemet för att anordna tävlingar och olika lekar. En bussresa går fort om man har roligt, och det är sällan företagsresor med buss brukar präglas av tristess och leda.
  • Möjlighet att skräddarsy. Oavsett hur pass många anställda det handlar om och oavsett vad ni tänkt er att göra i den stad ni åker till så har ni ett pålitligt färdmedel genom hela äventyret. Åker ni till fjällen så kan ni skräddarsy ert schema in i minsta detalj – backe, after-ski, hotell, middag och nattklubb: hela tiden med en buss som för er tryggt mellan alla anhalter (och där dessutom alla skidor och annan utrustning får plats).

Där var tre, enligt oss, väldigt talande punkter. Ett sista tips dock: se till att boka buss i god tid och det kommer att ge er ett bättre pris än om ni är ute i sista sekunden.

Rulla till toppen